Miért kell foglakozunk tiltott találmányokkal? Egyáltalán, vannak-e tiltott, elhallgatott találmányok? A Budapesti Szkeptikus Konferenciát 2004-ben rendeztük meg először, mindenki számára nyitva voltak kapuink. Azok számára, akik nem tudtak eljönni, az interneten élőben közvetítettük eseményeinket, amelyeket archiváltunk és azóta is mindenki számára ingyenesen letölthetővé tettünk.

A Tiltott Találmányok Tárlatát első alkalommal 2009-ben hirdettük meg. Az általa nyújtott nyilvánossággal, mint eszközzel elejét vehetjük a pusmogásnak, eloszlathatjuk azokat a híreszteléseket, miszerint nálunk a fizikában a tudomány fehérgalléros bűnözői asszisztálnak az energia szektor gazdasági érdekeinek.

Az ide vonatkozó összeesküvés elmélet szerint a lényeges találmányokat a tehetségtelen és irigy tudomány felvásárolja, ellopja, majd letagadja, és közben úgy tesz, mintha természettörvények tiltanák az antigravitációs eszközök építését, az örökmozgókat, a hideg és a langyos fúziót, a vízautókat valamint, a szabad energia kinyerésére alkalmas készülékek előállítását az emberiség számára. Mindig akadtak azonban olyanok, akik nem törődtek a veszélyekkel, és megvalósították a tiltott találmányokat. Ők azonban (a gravitáción kívüliek, az E. G.-k, akiket nem köt semmi a földhöz) vagy fiatalon elhunytak, vagy vízautójukkal nem tértek vissza a sivatagi próbaútról, netán a kompenzálatlan antigravitációs hatás következtében elhagyták a földi légkört”.

Mivel anyagi eszközei nincsenek, méltó helyszínnel, szervezéssel, elemző munkával sietünk a feltalálók segítségére. Vállaljuk, hogy a Konferencia napján lehetőséget biztosítunk a sikerrel kecsegtető tudományos prototípusok kipróbálásához.

Természetesen csak működő eszközöket fogadhatunk be – elméletek ismertetésére, azoknak a megvitatására nem vállalkozunk. A működőképességről lesz időnk meggyőződni, minthogy a benevezési határidő 2016. március 15. Az azt követő időszak elegendő arra, hogy az opponensek is felkészüljenek. És arról is meggyőződhetünk, hogy a bemutatandó eszközök, találmányok biztosan nem tesznek kárt a helyszínben (nem robbannak fel, nem okoznak tömeges mérgezést stb.).

A Konferenciánk helyszínéhez és időtartamához kell illeszkednie a bemutatónak. A Konferenciánkon előre egyeztetett eszközbemutató lehetőségét kínáljuk, amelynél kérjük jelezni:
  • a helyigényt,
  • az energia igényt (elektromos áram, vezetékes gáz, stb.),
  • a baleset és tűzvédelmi kockázatot.
A bemutatásról videofelvétel is készül majd, aminek a költségeit nem számítjuk fel, ám ezzel anyagi lehetőségeink ki is merültek.