Mágnes terápia

Sok ezer évvel ezelőtt a kínaiak már tudták, hogy a test szervei meghatározott ritmus szerint dolgoznak és regenerálódnak. Ehhez energiára van szükségük. A fáradtság, a stressz, a különböző betegségek, és a korral járó elhasználódás csökkenti a test saját energiatermelését. A mágneses erőtérrel történő kezelés azonban képes lassítani, olykor visszafordítani a test romló folyamatait.

Normális esetben persze semmi szükségünk nem lenne pótlólagos kezelésre. Hiszen a napfény, a pihenés, a tiszta víz és levegő; a friss, vegyszermentesen előállított élelmiszer, és a Föld elektromágneses sugárzása is segíti a sejtek megújulását. Helyesebben szólva segítenék, ha okosan élnénk velük. A föld, a levegő, a vizek, a tűz, bolygónk és más égitestek, az élőlények valamennyien hatással vannak ránk. A természetgyógyászok szerint az élő szervezet körüli tér elektromágneses sajátossággal rendelkezik. A szervek és az őket felépítő sejtek ugyanis rezonálásra képesek. Az egészséges és kóros állapotok felismerhetők a rezonancia változásából, ráadásul az elektromágneses változás megelőzi a biokémiai változásokat.

A szervezetben az alacsony frekvenciájú mágneses erőtér alkalmazásával felgyorsul az anyagcsere, oldódik a stressz. Szervezetünk 70 százaléka víz, amely ionokat tartalmaz. Az ionok a mágneses erőtérre töltésük függvényében reagálnak, a mágneses erővonalak mentén mozgásba lendülnek, és elektromos áramot állítanak elő. Ez az EKG-, EEG,- EMG-vizsgálatok során jól látható és mérhető. A mágneses erő hatására az ionokban csatornák nyílnak meg, ezáltal a sejtek tápanyagellátása javul, ellenállóbbakká válnak. A mágneses erőtér-kezelés tehát kiegyenlíti a szervezet átmeneti vagy tartós energiahiányát.

Legalapvetőbb funkciója az egészség megőrzése, a szervezet energetizálása, de jó eredmények érhetők el a következő problémák esetén is: nem inzulinfüggő cukorbetegség,
élelmiszer és pollenallergia, krónikus fájdalmak, migrén, reuma, a nyirokrendszer betegségei, alvászavarok, hiányos méregtelenítés, krónikus és funkcionális nőgyógyászati kórállapotok, fertőzésekre való hajlam.

(A mágneses terápia hatása egyelőre tudományosan nem igazolt, sőt, egyes országokban (USA) az ilyen eszközökkel, illetve a magalapozott hatásra történő hivatkozással folyó kereskedést is büntetik.)