Oktatási segédanyagok az Energia Klubtól

Az Energia Klub Környezetvédelmi Egyesület, a népszerű megújuló és nem megújuló energiaforrásokat bemutató plakátjait interaktív formában is megjelentette. A www.energiaklub.hu kiadványok menüje alatt letölthető plakát, játékos formában mutatja be az energia előállítás és felhasználás lehetséges módozatait. A képek mozognak, zenélnek, és persze sok értékes információt tartalmaznak.

A népszerű megújuló és nem megújuló energiaforrásokat bemutató plakátunk immár interaktív formában is tanulmányozható. Használatához nem kell más, csak egy flash-animációkat kezelni tudó böngésző program. Az ajánlott felbontás 1024x768. Az interaktív plakát adatállománya meglehetősen nagy terjedelmű (3 Mbyte) ezért a lassabb kapcsolattal rendelkezőknél a betöltődés hosszabb időt is igénybe vehet. A kiadványt lehetőség van cd-n is megrendelni az Energia Klub elérhetőségein levélben, e-mailben, telefonon, vagy személyesen. Az interaktív plakátok a Fővárosi Önkormányzat támogatásával készültek.

 

Mi az az Energia Klub?

Az egyesület célja az energiatermelés és az energiafelhasználás környezeti és társadalmi problémáinak minimalizálása. Ennek érdekében olyan fenntartható, atomenergia-mentes energetikai rendszer létrejöttét támogatjuk, amely decentralizált, diverzifikált és a legkisebb költség elvén nyugszik. Decentralizált, azaz sok kis, helyi forrásból táplálkozó egység együttes működtetésén alapul. Diverzifikált, tehát több lábon álló, sokszínű, amely a megújuló energiaforrásoktól az energiahatékonyságon keresztül az importfüggőség oldásáig sok mindent jelenthet. A fenti célok megvalósulása érdekében leginkább az energiapolitika, a klímavédelem, az energiahatékonyság, a megújuló energiaforrások, az atomenergia, valamint a globalizáció-kritika területén tevékenykedünk.

Az Energia Klubot 1991-ben a környezet- és természetvédelmi szervezetek tatai országos találkozóján tíz magyar szervezet hozta létre. Az Energia Klub 1995 szeptemberéig az ETK (ELTE Természetvédelmi Klub) energia-munkacsoportjaként működött, amikor is önálló egyesületként került bejegyzésre Energia Klub Környezetvédelmi Egyesület néven, majd 1998-ban elnyerte a kiemelkedően közhasznú szervezet címet.