OKTATÁS - Interaktív poszterek

Az interaktív poszterek színesek, mozognak és még hangot is adnak! Emellett rengeteg hasznos információt tartalmaznak a megújuló és nem-megújuló energiaforrásokról, valamint a háztartásban felhasznált energiáról és az éghajlatváltozásról.

Az interaktív poszterek a képekre kattintva tölthetők le.

Mire jók a szélmalmok? Hogyan hasznosíthatjuk a föld hőenergiáját? A kérdésekre választ kaphat bárki, aki bebarangolja a megújuló energiaforrásokat bemutató poszter virtuális tájait. Ez az oktatási anyagunk leírja a nap-, a szél, a biomassza-, a geotermális energia, a bioüzemanyagok, a biogáz és a vízierőművek (kis és törpe) mibenlétét és felhasználásukat Európában, illetve Magyarországon.

A nem-megújuló energiaforrásokkal foglalkozó poszteren pedig a diákok olvashatnak a hőerőművekről, az atomerőművekről, a közlekedés hatásairól, a mélyművelésű és a külszíni bányákról, a nyersolaj- és gáztartályokról. A megfelelő helyekre kattintva láthatjuk a bányában dolgozókat, az utakon hömpölygő forgalmat, esőzéseket és még sok érdekességet.

Interaktív posztersorozatunk harmadik tagja az Otthon az energiában című plakát interaktív változata. A színes, animációkkal tarkított anyag azt részletezi, hogy a háztartásban miként takaríthatunk meg energiát. Megtudhatjuk például, hogy hol érdemes kompakt fénycsövet felszerelni, miért jó főzéskor fedőt tenni a fazékra, hogyan érdemes szigetelni a falakat és a tetőt, de olvashatunk arról is, hogy hogyan hasznosíthatjuk az esővizet a ház körül, és mi kerüljön a komposztba.

Mi okozza az éghajlatváltozást? Földünk különböző részein milyen tevékenységekkel súlyosbítjuk a folyamatot, illetve hol milyen következményekkel lehet számolni? Mi magunk mit tehetünk hogy ezen következményeket elkerülhessük, enyhíthessük? Ezekre a kérdésekre ad választ az Éghajlatváltozás című interaktív plakát, amelyen színes animációk mutatják be a túlzott erdőirtás, a közlekedés vagy az energiatermelés hatását az emberekre, állatokra, növénykre. 

 

HÍREK, INFORMÁCIÓK
ISMERETEK
Cégeknek
Önkénteseknek, gyakornokoknak
Energiatippek
Önkormányzatoknak
Oktatás és képzés
Képzések
Oktatóanyagok
Plakátsorozat
Online interaktív plakátok
Utólagos nyílászáró-szigetelés
MEGÚJULÓK
ENERGIAHATÉKONYSÁG
HAGYOMÁNYOS ENERGIAHORDOZÓK
ÉGHAJLATVÉDELEM
ENERGIAPOLITIKA



Az oldal a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával készült